Who links to my website? Technorati Profile Follow my blog with bloglovin´ Other Languages Blog Directory Technorati Profile Min kone Quilter Min kone Quilter: februar 2010 <meta content='dddc4c325a93b320e4014be0a3762f579c756e13' name='tradetracker-site-verification'/>

fredag 26. februar 2010

I all beskjedenhet



Som dere sikkert har oppfattet, så holder vi på å markedsføre vårt ene hus i Spania for salg. Vi var for kort tid siden i Spania og da ble vi kontaktet av en journalist som heter
Solveig Langmoen Kalbakk, fra Viking Postens Boligmagasin. Vi blei intervjuet og det ble tatt bilder, og i går kom resultatet.

I all beskjedenhet vil jeg jo anbefale alle å laste ned boligmagasinet, som er i pdf-format. Så kan man jo bla bakover å lese de forskjellige artikler. Artig sak.

For tiden er det mye syiing i huset. Det er skifting av glidelås, krymping størrelser av feilkjøpte klesplagg og masseproduksjon av pelikaner som en følge av gavedrysset til jul. Hele tiden mens hun følger med på OL! Ikke verst!

Snakkes.

lørdag 13. februar 2010

Halve byen etter strikkepinner

Vi er en snartur i Spania nå. Det vil si at jeg er i Spania i forbindelse med jobben og så har kona fått være med. Det er jo koselig å få følge når man skal ut å reise, så slipper man jo å sitte aleine på et hotellrom å sture. Jeg har jobbsaker med og kona har håndarbeid med. Det vil si det var det ho mente ho hadde. Første kvelden så ble det et lite glass rødvin og så kom hun fram med strikkesakene sine. Fast rituale. Hun kan overhode ikke gjøre bare èn ting, for eksempel bare drikke rødvin. Neida, det skal strikkes samtidig.

Vel det er nu ikke det verste. Ho var ikke kommet lengere enn å fått opp sakene før et langt neeeeeiiiii kom høylydt. - Æ har glemt å ta med de korte strikkepinnene!?

Ikke skjønte nu jeg hva hun mente, der ho satt med et par lange pinner i hånda. -Hva er problemet spurte jeg. Det er vel ikke noe sak å gjøre de der pinnene kortere! - Kom hit med dem så skal jeg ordne det, bare fortell meg hvor kort du vil ha dem.

Nei det gikk ikke. Pinne var også for tykk mente hun. - Dæven, da blei jeg nærmest like fortvilt som henne, men ikke av samme grunn.

- Du mener vel ikke at det har noe å si om du har pinne nummer datt, selv om det står at du skal bruke pinne nummer ditt. Så fulgte en lang diskusjon som jeg ikke skal gjengi her.
I alle fall så skjer følgende: lørdag formiddag så legger vi ut på biltur for å finne stikkepinner med rett tykkelse. Jeg hadde forberedt meg på hva strikkepinner heter på spansk. Agujas de tejer.

En ting er sikkert og som dokker bør legge dokker på minne dersom dokker skal til Spania. Det er ikke strikkebutikker på hvert hjørne i Spania. Etter en halv tank med bensin og mange time rundt i bygatene bar det hjem med en bitte liten plastpose med noe korte og tynne strikkepinner i.

- Forresten, hva er det du skal strikke, fant jeg på å spørre om. Egentlig så skulle jeg ha latt være å spørre, fordi jeg hadde da sikkert vært i litt bedre humør i kveld. - Jeg skal jo strikke en klovn til barnebarnet, kommer det forsiktig fra kona.

EN KLOVN????!!!

Snakkes.

onsdag 3. februar 2010

Vedlikeholdsjef for Quilteutstyr


En kveld tenkte jeg at det var litt stusselig å sitte å se på TV aleine, så jeg tok meg en liten tur inn til kona i Quiltebua si. Her ble jeg nu sittende å holde henne med litt selskap, mens hennes fokus var nede i noen tøyfiller av ulike kulør. Hun satt nu der å dro i en tråd med ei nål i enden.

Så blei ho liksom plutselig oppmerksom på at jeg satt der, enda vi hadde snakke ei stund sammen. Det var forresten jeg som hadde snakket og hun hadde bare respondert med hum hum. Ho ser opp og sier - Nu når du er her så kan jo du hjelpe meg.

Hjelpsom som jeg alltid er, så var ikke det en så ubehagelig tiltale, men likevel fikk jeg en liten ubehagsfølelse. Hjelpe til med Quilting?! Hva er det nu?

Da viste det seg at jeg skulle sage eller klipe av en liten plastbit på en av "føttene" til symaskinen slik at hun kunne ha bedre kontroll over hvor hun sydde. Det var ei utfordring jeg følte meg straks mere bekvem med, og her var jeg heldigvis på hjemmebane.

En to tre, så var nu den plastbiten fjernet og kona var fornøyd.

Det lengste jeg kan være med på når det gjelder Quilting, det er å ha ansvar for vedlikehold og modifisering av maskinteknisk utstyr.


Snakkes.