Who links to my website? Technorati Profile Follow my blog with bloglovin´ Other Languages Blog Directory Technorati Profile Min kone Quilter Min kone Quilter: mars 2010 <meta content='dddc4c325a93b320e4014be0a3762f579c756e13' name='tradetracker-site-verification'/>

lørdag 27. mars 2010

Sommervesken er ferdig

21032010224_2 Ja, så er sommervesken ferdig og flott blei den også. Flotte broderier, blomsterstoff både i bunnen og i topp. Innvendig er det lommer for mobiltelefon og småsaker.

Kona fikk en kommentar på Quiltetreffet forleden på den halvferdige vesken. - Den der vesken blir jo flott å ha når du skal gå i byen i Narvik, var det ei dame som kommenterte. -Nei, denne vesken skal vi bare bruke når vi besøker storbyer, sa nabokona og kona i kor. - Den skal vi ikke bruke i Narvik, det blir for smått. - Da kom det en kommentar i fra noen bord bortenfor, bak en symaskin som hamret på sitt vis. - Da kan dokker jo komme en tur til Harstad.

Kommentaren var jo morsom, men det var jo nesten en fornærmelse. Harstad, en bitte liten naboby ute i havgapet.

Nu er det påske, så da blir det stille fra meg. Da ønsker jeg alle følgere, leser og alle Quiltere en riktig God Påske.

Snakkes.

fredag 26. mars 2010

Krypeteppe til prinsessa

16032010212 Kona har laget et kjempefin krypeteppe til prinsessa. Egentlig så fikk jeg ikke lov til å ta bilde av dette krypeteppet. - Det er ikke ordentlig Quilting, fikk jeg beskjed om. - Hvordan da, lurte jeg på? - Det er jo ferdige lapper som bare er sydd på et stoff og sa har jeg bare Quiltet over. - Ikke skjønne nu jeg forskjellen, symaskinen har vært fremme og det kan vel ikke spille så stor rolle hvor du har sømmene?

Vel, jeg synes nu det var et flott teppe likevel, selv om figurene var ferdige brikker. Det blir sikker koselig å ligge å krype på dette teppet mellom måltidene før hun sovner igjen.

Påsken nærmer seg nå med raske skritt og det er signalisert en stoff fri påske. Symaskinen skal få hvile.

Snakkes.

onsdag 24. mars 2010

Sy og strikkehobby vil glede mange, også postverket

21032010220 Det at syaktiviteten og strikkeaktiviteten er intensivert betraktelig merkes på mange måter. Ikke bare er det nye produkter som jeg blir bedt om å kommentere hver dag når man kommer hjem, det er også kjøpt inn postemballasje som skal ligge her i beredskap. Alt dette skyldes den nyankomne prinsessa i Stavanger.

Jeg er jo enig i at prinsessa trenger klær, men hun skal jo ha tid å bruke alt også. Etter hva jeg husker så sover de mestparten av tiden de første månedene. Det er derfor jeg ikke skjønner hvorfor hun skal ha kjoler, strikkegensere, sokker, luer, osv. i alle fasonger! Hun skal jo bare være våken når hun får mat. - Jeg foreslo derfor at vi satset på nattdrakter og spisesmekker de første månedene. - Ho reagerte ikke på mine kommentarer.

Vel, jeg må innrømme at det er litt vanskelig å kjøpe ting til jente-barnebarn. Kona er bedre der. Til gutter er det jo så mange ting. Biler, modelljernbaner, bilbaner, modellfly, ishockeyspill, fotballspill, dataspill osv. Det er ting som gutter liker bedre enn jenter og som farfar kunne ha kjøpt.

- Vel, jeg får være den som kjører til posten med pakkene da.

Snakkes.

søndag 21. mars 2010

Quiltetreff oppakkingen

19032010216Da vi kjørte motorsykkel så var det nødvendig å holde oppakkingen nede på et minimum. Det var jo rett og slett ikke mulig å ha med seg alt som man hadde lyst til. Kona var flink til å pakke dengang. Vi fikk med altså som vi trengte og det var sjeldent vi savnet noe på turene. Det kunne jo selvfølgelig hende at det ble handlet vel mye på turene, spesielt når vi var innom litt større byer. Jeg var alltid nervøs for at det skulle bli for mye oppakking, men det var alltid en løsning i nærheten. Posten heter løsningen. Dersom vi ikke hadde plass, så var det bare å sende det hjem i en postpakke. Det hendte flere ganger.

Kona kom fra Quiltetreff her forrige helg. Jeg må si at det ser ut til å være glemt alt dette med pakking. Det var oppakking med symaskin, stoffvesker, skjærebrett og mønster. Halvferdige produkter og ferdige produkter. I tillegg kom koffert med egne klær og toalettsaker. Som seg hør og bør så var det jeg som måtte bære ut av bilen. - Jeg tro jeg holdt på en 5-10 minutter før jeg hadde fått inn alt. Og nu var det bare et lite treff på to-tre dager.

Ja, ja, det er nu godt at det er fire hjul på bilen.

Snakkes.

mandag 15. mars 2010

Rosa produksjonen er i full gang

15032010211 Da var kona tilbake etter ei tre dager Quiltetreff i Bjerkvik, like nord for Narvik.    Jeg måtte sette av en halvtime etter hjemkosten til å se igjennom alt som var produsert.   Jeg måtte se på detaljer, stryke på tingene og komme med mine vurderinger.   Det er ikke så lett når man har ett øye på sporten fra Holmenkollen.   Se nu her!  Hun var nødt til å heve stemmen et par ganger når jeg ble litt for interessert i TV’en.

Vognteppe til prinsessa i Stavanger var ferdig.  Rosa farger selvfølgelig.   Sommervesken hadde måttet vike for produksjonen av teppet, men det er ikke lenge før vesken er ferdig også.   En løper til søsteren var også blitt produsert og jeg skal innrømme at det var blitt veldig flotte saker.  Ho begynne å få dreisen på dette nu.  

Det var 40 damer som samlet seg i Bjerkvik.   Helt utrolig interesse for hobbyen sin.  Det er sikker flere hundre damer som samles hver helg hele landet rundt.   Det skulle vært artig å vist hvor mange meter sytråd som går med  eller hvor mange meter stoff som forvandles til flotte artikler i løpet av ett år.   Kanskje noen av Quiltebutikkene kunne si noe om det.  

Snakkes.

onsdag 10. mars 2010

Vårt sjette barnebarn er ankommet

quilt Æ må bare få ut gledesnyheten.  Sent i går kveld fikk vi vårt sjette barnebarn, og den første jenta!   Det er eldstesønnen som fortsatt står på, og det er jo veldig artig.   Dessverre så bor de i Stavanger, så det blir litt planlegging og venting før vi får se knøttet i virkeligheten.  Veldig glad i dag!

Historien er også den at bare få sekunder etter at meldingen var mottatt hos oss, så var kona i gang med omlegging av hele det planlagte syprogrammet sitt.   -  Da må jeg finne fram mønster på strikking av jentebabyklær, da må jeg finne stoff som passer til vognteppe for ei jente, da må jeg finne mønster til fine kjoler, da må jeg  ---.    Syklaffen datt inn umiddelbart.  Sånn er det med den saken.

Snakkes.

søndag 7. mars 2010

Sommerveske under produksjon

07032010202Selv om det er lite som ligner på vår akkurat nå, så er vi faktisk kommet inn i den første vår måneden.   Vi har hatt en kald vinter, ikke så mye sne, men veldig, veldig mange grader med minustegn forran.   Akkurat nå er det faktisk 6 varmegrader, men i neste uke er det meldt sne igjen.  Egentlig så gjør det ikke så mye, og i hvert fall ikke for kona.   Ho er i full gang med å forberede sommeren.   Akkurat nå går det i sommerveske.  Egentlig ei veldig fin veske, men mye arbeid.  

Først var det å lese mønsteret som var på engelsk, og så var det tegning og applikering, og akkurat nå er det brodering.   Ansiktene skal broderes og det skal broderes inn tekst på vesken.   Den blir nok veldig fin.

Ellers så nærmer det seg årets første Quiltetreff.   Førstkommende helg er det samling på Bjerkvik hotell, 3 mil nord for Narvik.   I fjor spurte jeg om hun skulle kjøre fram og tilbake hver dag.   - Ho svarte med et bestemt blikk ho har, så i år har jeg ikke orket å utsette meg for det igjen.

Hele uken som kommer nå, blir nok å gå med til pakking og planlegging.  Avreise fredag morgen og hjem søndag kveld.   Noen av Quiltedamene reiser faktisk til Bjerkvik allerede torsdag, men ikke konen denne gang.

Snakkes.

fredag 5. mars 2010

Send in the clown

05032010196 Klovnen har gjort sin entrè. Med bukseseler, alpelue og glimt i øye har den blitt mottatt med stor glede. Mottakeren, vårt barnebarn i Narvik, har også gitt den et navn. Eva. Samme navn som kona.


Her en kveld så hadde barnebarnet glemt å ta med seg klovnen når han la seg for kvelden. Like etter at godnattfortellingen var unnagjort og tiden for å sove var kommet, moren hadde trukket seg stille ut av soverommet, da kommer det rop fra barnerommet. - Mamma, hent ho Eva, og det var ikke kona han mente.


Jeg skal nu innrømme at klovnen er tøff og med et litt artig blikk. - Kona likte å strikke den, og det er jo artig å lage noe som blir gledelig mottatt.


Snakkes.