Who links to my website? Technorati Profile Follow my blog with bloglovin´ Other Languages Blog Directory Technorati Profile Min kone Quilter Min kone Quilter: 2011 <meta content='dddc4c325a93b320e4014be0a3762f579c756e13' name='tradetracker-site-verification'/>

tirsdag 1. november 2011

Rapport fra Spania

Kona starter nu på sin andre uke nede i Spania.   Ho reiste nedover med kofferten full av ferdigsydde saker til Sjømannskirka ned i Torrevieja, og jaggu har ho ikke sittet å produsert om kvelden der nede også.

Bilder av ferdige produkter kommer med jevne mellomrom.   Det hele skal gå til den årlige julemessa ned på Sjømannskirka i slutten av november.   Kona er ganske flink må jeg få si.  Får selvfølgelig rapport om været der nede også,  men det velger jeg å overhøre.  

Satt forresten akkurat nå å så på TV-serien "Da damene dro".   Kom da plutselig på at det kanskje var lurt å vaske koppene nå. Noen hadde jo vært mellomlagret på kjøkkenbenken i flere dager allerede.   Det her kommer til å gå greit.

Snakkes.

mandag 17. oktober 2011

En strevsom sytur

imageJa da er kona hjemme igjen etter en strevsom, men koselig sytur til Kobbelv, som ho selv forteller.  Nærmere 60 damer har sittet å sydd store deler av hele forrige uke fra morgen til langt på natt.   Det er i alle fall det som blir berettet.   Joda, ho har sydd.   Det var den vanlige oppvisningen når ho kom hjem søndag kveld.  - Se på dette, se på denne, var ikke denne fin, hva synes du om denne?   Ho tenkte ikke mye på at jeg også hadde hatt ei strevsom helg.

Nabokona var jo også på sytreff, og da “måtte” jeg og naboen ta oss av alt hjemme.   Etter å ha vasket huset, vasket klær og strøket klær, så måtte vi også sette oss i naboens bobil for å kjøre 30 mil.   Vi måtte dra til Henningsvær!  - Vi var savnet på en liten Blues konsert på ett av de mange utestedene der ute.   Det var ikke spørsmål, vi måtte komme utover.  - Hva gjør man da?.  - Det var bare å dra.

Etter å ha rigget bilen på plass etter ankomst,  fått den nivellert opp på klosser og strekt strømkabel og det hele, ja da var det ikke mere tid enn vi måtte ha.  Det var bare å ta fram kommaren. 

-  Det som her må vær helt klart!  - Etter å ha kjørt 30 mil i stiv kuling og regn, så setter du deg ikke ned med bare èn kommar.  Det er heller ikke ofte jeg og naboen har tid til å diskutere ting litt inngående, så det er klart det gikk noen timer her.

Så var det bare å komme seg inn i “gå-bort-klærne”.   - Selv om bobilen sto parkert rett utenfor lokalet vi skulle inn i, så var vi nødt til å ta hensyn til været.  Det regnet godt.  - Da var det bare å legge inn en spurt, uten oppvarming og det hele.  Opp i ei helvettes fart, for så å bremse kraftig ned igjen.  Det er klart man kan bli sliten av mindre.

Endelig vel innomhus, så er det kø for å betale inngang.  -Stressende og slitsomt.   Når vi var kommet inn og fått oss plass ved ett av bordene, så viste det seg at vi fikk mat på inngangsbilletten.   - Dette var jo helt supert var vi enige om. 

- Så kom maten.   Buffè!   Spis så mye du vil av Boknafisk eller Bakkalao!

Altså, du spiser ikke mange posjoner før det begynner å bli varmt.   Dere har sikkert hørt om at man spiser seg svett.  - Vel, vi blei svett.   - Det er også strevsomt å finne plass til all maten.  -Vi prøvde å tynne ut maten med et glass øl, men det var for store glass.  - Vi fant ut at vi måtte ha noe i småglass, skulle det være noen hensikt.

Det var ikke lange pausen vi fikk etter at maten var ryddet bort.  Vi var jo reist til en blues-konsert, og rett etter maten var borte, så starter musikken.   Så viser det seg at det var ikke en konsert vi var kommet på.   - Det var et rockeband som spilte opp til dans!  

Altså, to Narvik-gutter setter seg ikke ned som veggpryd selv om en har reist langt og spist godt. 

Musikken spilte og spilte.  Det hørtes ikke ut som om de var tenkt å slutte før langt over midnatt heller.   -Det er klart at det er strevsomt.

- Du merker ikke det der og da, men det er klart at du kjenner det i kroppen dagen etter.   Det er ikke bare syturer som er strevsomme.  - Heldigvis så er det ett år til neste gang.

Vel, jeg har selvfølgelig valgt å legge ut bilder fra kona sin tur.  Vår var for strevsom.

 

Snakkes.

mandag 26. september 2011

Produksjon og forberedelser på alle kanter

image

Quiltetreff på Kobbelv nærmer seg med tydelige skritt.   I ventetiden til bestilt stoff fra USA er ankommet på døra, så foregår forberedelsene til dette treffet  for fullt.   Nu klippes det høner og haner, engler og stjerner, og det pakkes i bunter og poser.   Quiltetreffet er for kona sin del blitt redusert fra 5 til 3 dager i år, fordi 5 barnebarn kommer på besøk fra Stavanger i tidsrommet.   Ikke værst, det er ikke mange ting som kan forrykke en tur til Kobbelv for henne.  Vel, turen blir ikke forrykket så mye som alle kunne tenke seg.  Ho reiser nu til Kobbelv før barnebarna har reist hjem igjen.   I fjor var vi i Spania på denne tiden, og da ble det bestilt flybillett hjem til Norge bare for å delta på dette Quiltetreffet!   Stoff-tullat kalles denne diagnosen. (Relativt utbredt blandt kvinnfolk).

Rett etter at hjemkost fra Kobbelv, så bærer det til Spania.  I hele fjor vinter hadde hun fast sydag på sjømannskirka i Torrevieja.   40 til 50  personer møttes da hver onsdag og sydde, strikket, malte og noe dreiv med treskjæring.  Alt som ble produsert ble gitt til kirka, som så solgte dette under den årlige julemessa i månedsskiftet november/desember.

I år har ikke kona deltatt i dette arbeidet nede i Spania, men likevel har produksjonen gått for fullt.   Så nu skal ho reise ned med kofferten full av vesker, punger, ja jeg vet ikke hva.

Til orientering, quilting er ikke den mest lukrative hobby en kan ha.  Og det er også bare så vidt jeg våger å nevne akkurat det siste, her inne på bloggen (minefelt). 

 

Snakkes.

søndag 18. september 2011

Ipad'en kommer godt med for tiden

Sengtepper er den store tingen for tiden.   Da trengs det metervis med stoff.   Kona har fått seg ipad, og nu er det ofte at jeg finner henne sittende med stoffbutikker oppslått, pengboka med kredittkortet klart og en kopp kaffe.
Hun har ei lang liste over mulige internettbutikker som kan support med stoff.
Når stoffene er mottatt, så kunne hun selvfølgelig bare lagt det på sengen, men neida.  Det skal først skjæres opp i små, små strimler.   Så skal strimlene blandes, og så skal det hele syes sammen igjen.  
Et teppe på 7-8 kvadratmeter, er altså skjært opp i strimler på 6-7 centimeters bredde først.   Så blir det hele sydd sammen igjen, og her medgår det time etter time.   Sikkert ikke så veldig givende, men når det hele er ferdig så blir det veldig fint. 
Etter et par dager så er det igang med et nytt teppe fordi det forrige er gitt bort i gave?!

Snakkes.

onsdag 14. september 2011

Hva annet kan jeg gjøre



Jeg tenkte at jeg kunne jo fortelle hva jeg gjør når kona sitter å Quilter.   Vel, litt fotball på TV`n blir det tid til, men litt knapping på PCèn blir det også tid til.  

Det var en gang her på seinsommeren at jeg surfet litt rundt på nettet å søkte litt informasjon om sykkelveier i Spania.  Jeg fant flere nettsider, men ingen norsk informasjon.  Da tenkte jeg at kanskje skulle jeg lage litt norsk informasjon om Spania, og så gikk jeg igang.   Etterhvert fant jeg jo ut at det var mye informasjon på norsk der ute, men da var jeg kommet så langt at jeg syntes det var for galt å stanse.   Det finnes jo mange skobutikker også i en by, og har man anledning så stikker man jo innom alle, altså kona.

Vel, her er resultatet.   Siden blir selvfølgelig aldri ferdig, men en gang må jeg si at det er så bra at det kan presenteres for en større gruppe.   Dette har selvfølgelig ikke så mye med Quilting, dvs. det har jo det, siden kona sitter å quilter.  Hva annet kan jeg gjøre da?

Så er det bare å sende inn tips på ting som mangler.   Jada, jeg er klar over at spanske quilteklubber ikke er presentert, men det kan kanskje komme seinere.  Ta en titt likevel : http://www.spania-agenten.priv.no/


Ha en fin kveld.

Snakkes.

torsdag 8. september 2011

Det er i Bodø det skjer

Fra tid til annen så avlegger jeg fylketshovedstaden Bodø et besøk i embedets medføre.   Da hender det at man tar en gjennomgang av “hovedstadsavisa” med navnet Avisa Nordland.   Det gjelder jo å sette seg inn i de innfødtes hovedsaker slik at man kan bringe fram et aktuelt tema dersom det skulle bli behov for det under mine møter.   Her om dagen var det tid for et nytt besøk i Bodø, og samme prosedyre gjentar seg.  
Avisa Nordland blir innkjøpt og gjennomgått.   Jeg observerer til min forundring at avisa har et innlegg om noen lappedamer på forsiden.   - Det kan ikke være mye nytt som skjer i Bodø, må jeg ærlig innrømme at jeg tenkte.    Jeg bestemte meg for å vente med å lese om lappe-damene til jeg kom hjem etter endt dag.  Kan jo ikke sitte i arbeidstida å lese om lappe-damer i Bodø.
- Få dager før valget så må det vel være mange andre interessante innlegg å vie oppmerksomheten mot, tenkte jeg.   Jeg gikk så løs på sidene, en etter en, men her var det mye variert å lese.   Her kunne en lese om en reporter fra Fauske som var fortvilt over det store antall overkjørte smågnagere, lemmen og mus, på veien inn til Fauske.   Ja, reporteren kunne fortelle at han hadde forsøkt å telle antall døde gnagere, men måtte gi opp da han etter kort tid passerte 400.  Interessant.
En annen reporter kunne fortelle at han nærmest hadde fått sjokk en morgen han skulle kjøre på jobb.  Frontruten var dekket av gult løv!  Han måtte faktisk blunke flere ganger før han forsto hva dette var.   Det var blitt høst, konkluderte han etterhvert.  Under rubrikkannonsene kunne jeg lese om 10 katter, som enten var savnet, eller som var funnet.   Store annonser med bilder av kattene.   Flere annonser med kattunger gis bort var her også, og en familie hadde 10 katter som nå måtte gis bort, årsak: allergi i familien!
Under nyheter kunne jeg lese at man var bekymret for mye virus i settepotetene i år.   Vel, det var selvfølgelig noe viktig saker også, spesielt hvordan det står til i Meløy kommune nå når deres store arbeidsplass REC har permittert flere hundre personer.  Ellers så var det ikke særlig mye som jeg fant interssant. Selv ikke en skadet Bodø Glimt spiller ble viet særlig stor oppmerksomhet.
Det hele endte faktisk med at jeg gikk over til å lese om lappadamene i Bodø.   Og jeg skal innrømme at det var litt interessant lesning.  Her var det faktisk mulig å lese om initiativ, kreativitet, fellesskap, ståpåvilje, arbeidslyst og humør.  Damene, som tilhørte en lappeklubb i Bodø, er sikkert ikke så forskjellig i fra andre quiltere, men her møtte hele klubben opp på Bodø sykehjem èn gang i måneden og underholdt de gamle med framvisning av alt som var produsert.  Applaus!  Damene skulle også feire klubben sitt 20-års jubileum med å arrangere ei større salgsmesse.   
Det samme skjer altså i Bodø som alle andre steder, kvinnfolk blir helt forandret når de får litt stoff i mellom fingrene. 
Snart helg.
Snakkes.

mandag 5. september 2011

Det er mye som må ofres, når en har en Quilter i huset





Da var høsten kommet og symaskinen er i full gang. Det har den forresten vært i mange uker allerede. I høst ser det ut til å bli store tepper. Det er allerede produsert 6 svære sengtepper til barnebarna. Det spesielle med teppene er at det er klippet opp brukte dongeribukser, og så er dette sydd inn i teppene.
Dongeribuksene er samlet sammen fra konas egne brukte bukser, barnas bukser, og mine gamle bukser. Dokker leste riktig! Hun har vært i skapet å hentet mine gamle dongeribukser, som jeg har spart på for å ha til arbeidsbukser.
De beste arbeidsbuksene er nemlig de gamle dongeribukser som ikke lengre kan brukes til daglig. Det er bare helt nydelig å ta helg for så å ta på seg "lompen" for å snekre litt, male litt eller stelle i hagen.
Nu er jeg fri for arbeidsklær! Jeg får ikke gjort noen ting. Jeg har ei lang liste som skal gjøres, men hele listen må nå bare makuleres fordi produksjon av sengtepper måtte prioriteres!
Her om dagen ble jeg påminnet om at kanskje gresset i hagen burde klippes èn gang til før høsten kom. - Jeg måtte jo svare som sant var; - dessverre, jeg har ikke arbeidsklær.
Så kommer det fra kona, - kan du ikke ta i bruk noen av de gamle dressene du har hengende i skapet, som du sikker ikke kommer til å bruke flere gang? -Nei, vet du hva, måtte jeg svare!
- Kan du tenke deg hva naboene skulle tenke dersom jeg kom ut i dress for å slå gresset??
- "Nei nu er han Hareide blitt så fin på det at han kler seg om i dress for å slå plenen"



Ha en fin kveld.









torsdag 30. juni 2011

Quilting på platten


Vi er nå kommet oss til Spania igjen. Godt og varmt, stabilt vær og svale kvelder. Det kan ikke bli bedre. Vi har nu vært her ei uke. Helga før vi reiste så var vi selvfølgelig på hytta. Som vanlig med symaskin og det hele. Jeg maler, snekrer og stuller litt rundt, mens kona syr.



Denne helga var det litt travelt med syinga. Det skulle syes ferdig ett krabbeteppe (jeg tror det var det ho kalte det). Vi ventet nemlig da vårt syvende barnebarn, og teppet måtte være ferdig før jenta kom. Det var jo nydelig vær og hele terrassen ble brukt som sybord i støytan. Teppet blei heldigvis ferdig før vi reiste.



Og så til den store nyheten. I dag klokka 17.32 kom lillepia til verden på Narvik sykehus. Vi må dessverre nøye oss med bilder og video inntil vi er hjemme igjen, men tenk, barnebarn nummer sju! Kona har bestemt seg for bare å sy opp et lite lager av krabbetepper. - Det kan jo bli flere påstår hun.




God sommer.






Snakkes.

onsdag 15. juni 2011

Jeg har bestemt meg

Det er lenge siden jeg har blogget nå. Veldig lenge siden. Jeg kastet meg på bloggbølgen og her i vinter tenkte jeg å kaste meg på bølgen "Jeg slutter å blogge". Jeg har nu bestemt meg. Jeg skal fortsette å blogge om konas hobby.


Det har selvfølgelig skjedd en masse det siste året på Quiltefronten, som jeg kunne ha skrevet mye om. Det har bare ikke blitt sånn. Det er vel sånn for dokker også, det går litt i bølgedaler.


Nu står sommeren for dør og det vil sikkert bli mindre symaskin-dunking i et par måneder nå. Da blir det heller ikke så mye skriving siden bloggen omhandler Quilting (og ikke vin-smaking og grilling).


Derfor vil jeg nå benytte anledningen til å ønske alle en riktig god sommer, og jeg lover at kona skal sitte å sy hele høsten og vinteren igjennom.





Snakkes.