Who links to my website? Technorati Profile Follow my blog with bloglovin´ Other Languages Blog Directory Technorati Profile Min kone Quilter Min kone Quilter: Det er i Bodø det skjer <meta content='dddc4c325a93b320e4014be0a3762f579c756e13' name='tradetracker-site-verification'/>

torsdag 8. september 2011

Det er i Bodø det skjer

Fra tid til annen så avlegger jeg fylketshovedstaden Bodø et besøk i embedets medføre.   Da hender det at man tar en gjennomgang av “hovedstadsavisa” med navnet Avisa Nordland.   Det gjelder jo å sette seg inn i de innfødtes hovedsaker slik at man kan bringe fram et aktuelt tema dersom det skulle bli behov for det under mine møter.   Her om dagen var det tid for et nytt besøk i Bodø, og samme prosedyre gjentar seg.  
Avisa Nordland blir innkjøpt og gjennomgått.   Jeg observerer til min forundring at avisa har et innlegg om noen lappedamer på forsiden.   - Det kan ikke være mye nytt som skjer i Bodø, må jeg ærlig innrømme at jeg tenkte.    Jeg bestemte meg for å vente med å lese om lappe-damene til jeg kom hjem etter endt dag.  Kan jo ikke sitte i arbeidstida å lese om lappe-damer i Bodø.
- Få dager før valget så må det vel være mange andre interessante innlegg å vie oppmerksomheten mot, tenkte jeg.   Jeg gikk så løs på sidene, en etter en, men her var det mye variert å lese.   Her kunne en lese om en reporter fra Fauske som var fortvilt over det store antall overkjørte smågnagere, lemmen og mus, på veien inn til Fauske.   Ja, reporteren kunne fortelle at han hadde forsøkt å telle antall døde gnagere, men måtte gi opp da han etter kort tid passerte 400.  Interessant.
En annen reporter kunne fortelle at han nærmest hadde fått sjokk en morgen han skulle kjøre på jobb.  Frontruten var dekket av gult løv!  Han måtte faktisk blunke flere ganger før han forsto hva dette var.   Det var blitt høst, konkluderte han etterhvert.  Under rubrikkannonsene kunne jeg lese om 10 katter, som enten var savnet, eller som var funnet.   Store annonser med bilder av kattene.   Flere annonser med kattunger gis bort var her også, og en familie hadde 10 katter som nå måtte gis bort, årsak: allergi i familien!
Under nyheter kunne jeg lese at man var bekymret for mye virus i settepotetene i år.   Vel, det var selvfølgelig noe viktig saker også, spesielt hvordan det står til i Meløy kommune nå når deres store arbeidsplass REC har permittert flere hundre personer.  Ellers så var det ikke særlig mye som jeg fant interssant. Selv ikke en skadet Bodø Glimt spiller ble viet særlig stor oppmerksomhet.
Det hele endte faktisk med at jeg gikk over til å lese om lappadamene i Bodø.   Og jeg skal innrømme at det var litt interessant lesning.  Her var det faktisk mulig å lese om initiativ, kreativitet, fellesskap, ståpåvilje, arbeidslyst og humør.  Damene, som tilhørte en lappeklubb i Bodø, er sikkert ikke så forskjellig i fra andre quiltere, men her møtte hele klubben opp på Bodø sykehjem èn gang i måneden og underholdt de gamle med framvisning av alt som var produsert.  Applaus!  Damene skulle også feire klubben sitt 20-års jubileum med å arrangere ei større salgsmesse.   
Det samme skjer altså i Bodø som alle andre steder, kvinnfolk blir helt forandret når de får litt stoff i mellom fingrene. 
Snart helg.
Snakkes.