Who links to my website? Technorati Profile Follow my blog with bloglovin´ Other Languages Blog Directory Technorati Profile Min kone Quilter Min kone Quilter: Quilting består av flere trinn <meta content='dddc4c325a93b320e4014be0a3762f579c756e13' name='tradetracker-site-verification'/>

fredag 10. april 2009

Quilting består av flere trinn

Når stoffet var i hus trodde jeg det bare var å trø igang maskinen, men nei - det går ikke. Stoffet må vaskes først, strekkes litt og så lufttørkes.

Ubrukt stoff, rett fra rullen og så direkte i vaskemaskinen! Æ har jo hørt dattera har kjøpt utvasket jeans, men at kona brukte, ikke utvasket, men nyvasket stoff før ho satte igang, ja det var jeg ikke klar over.

- Du skjønner at tekstiler er ofte behandlet på fabrikken med kjemikalier som skal hindre krølling, det er stivelser, det er kjemikalier som skal hindre bleking og avfarging, det er kjemikalier som skal forbedre innfarging av stoffer som har ulike mønstre innfarget. - Derfor litt Synthrapol Ove, Synthrapol.

- Alle disse kjemikaliene finnes det rester av selv om stoffet er tørt. - Vi Quiltere kan få allergiske reaksjoner når man håndterer stoffet så mye som vi gjør. Derfor!

- Jeg blir bare stående og skjønner at jeg nå må si noe, men det kommer ikke en lyd. Med ett blir jeg plutselig oppmerksom på at jeg står med munnen åpen, og haken har liksom fallt ned mot brystet. Jeg får klappet igjen kjeften i en fart, heldigvis uten at det kommer en avslørende lyd.

- Jo, jo, - det skjønner jeg, får jeg omsider fram i et anstrengt forsøk på å lyde så overbevisende som mulig.

Det her vet selvfølgelig alle Quiltere, men nå vet også jeg det.


Snakkes.